Postkort fra øst-rivieriaen

Vi kom hjem fra Split søndag 7. august, og dagen etter var jeg på jobb klokka 08 iført gummistøvler. Den kontrasten gjør et lite postkort fra Split ekstra kjærkomment.

Jakob og jeg har aldri egentlig vært på syden- eller badeferie sammen før, og dette var jo heller ikke det, men jeg har debutert i bikini! Satte i gang med heftig jobbing med fregnene. Den stranda var helt skjønn, for alle var der! Min favoritt var bestefaren som kom gående med barnebarnet et sted på kroppen. Han hadde nemlig samme kroppsfasong som Barbapapp, så hun kunne sitte hvor hun ville på han. I tillegg var det et godt voksent par som satt i vannet, tett omslynga og bare med øyne for hverandre. Den engelske ungjenta som sto på alle fire mens kjæresten smurte henne inn med solfaktor var også kjempesøte.

Og dette vannet, altså… Det var som å svømme i avkjølte krystaller som hadde brutt seg inn i et champagnelager på en av de mange yachtene som lå og duva. Har handla noe også: Det første paret med slippers jeg noen gang kjøpte var på Bintang Marked på Bali. De kosta 15 kroner i 2002 og har siden båret meg jorda rundt. De blei kasta i fjor, så jeg føler jeg kunne unne meg et nytt par da!

Split er helt nydelig, og har ei lita tue med natur på ei halvøy utafor byen. Jeg redigerer ikke bildene mine. Dette er en helt reell gjengivelse. Jeg dauer. DSC_3008

Vi tok en tur opp og lekte friskuser. Sirissene drønna og sola steika, og fjellene rundt byen ruva i bakgrunnen. Det var utrolig flott. I tillegg er det jo viltvoksende kaktuser overalt!

De har spilt deler av Game of Thrones i borgen etter keiser Diocletian. Søylene var fine, men jeg likte best det at ei  frekk katte ikke kunne vente med å gå i nylagt betong.

Da vi var i Lisboa i fjor sommer, la begge merke til at lyset var så fint. Jeg synes det var litt det samme i Split, som et kaldt, klart filter over byen, noe som egentlig er ganske paradoksalt i og med at det var sjukt varmt hele tida begge stedene.

I tillegg til noen dager i Split, dro vi ut til ei øy, og tok en rundtur til et par andre, flotte steder. Det gleder jeg meg til å vise dere.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s