Dette ække fredagstaco

Jeg har ingen ambisjoner om å rote til fredagstacoen til folk, men i disse tider hvor «Meatless Monday» og bevissthet rundt klima og dyrevern får stadig større utbredelse, så kan det være greit med et enkelt, billig og godt forslag til kjøttfri middag for hele familien. Jeg kaller den «klumpegryte». Den ser funky ut, og smaker tilsvarende godt. 

Du trenger dette:

  • En pose Bali kyllinggryte fra Toro (og det fiffige her er at vi IKKE skal putte i kylling. Denne kan selvsagt fint sløyfes om du er god på å sette sammen kryddermengder sjøl og ikke minst er stø på maizenna-jevning)
  • En pose Hälsans Kök soyafarse (finnes i frysedisken på Kiwi/Rema/Coop osv)
  • Et par paprikaer (jeg foretrekker spisspaprika til denne retten)
  • Ingefær
  • Eple
  • Gresskar (kan kuttes når det ikke er sesong, og byttes ut en med en annen grønnsak med substans og deilig smak)
  • Squash
  • En boks med linser (grønne eller røde. Morsomst farge på gryta ved bruk av grønne)
  • En boks med kokosmelk
  • Ris/quinoa/bulgur/couscous etter ditt valg

Jeg rasper gresskar, ingefær og squash med råkostjern, og kutter paprika og eple i biter. dsc_3913

Jeg gikk for alle de gøyeste gresskara jeg fant på Kiwi, og her kommer et hett tips: Etter å nesten ha knekt to kniver og vært nær å kutte av tre fingre innså vi at det kan være lurt å klemme litt og lukte på dem for å avdekke hvilke som faktisk er modne og ikke, haha! Det viste seg at det bare var det gule med grønn hatt vi kunne bruke, men det var til gjengjeld veldig søtt og godt i smaken, som passa fint til karribasen som Bali-gryta gir. dsc_3902

Jeg heller kokosmelka og en halv boks vann oppi en stor kjele, og blander i Bali-posen. Så steiker jeg soyafarsen med raspa ingefær og hvitløks- og paprikapulver på. Det fine med denne farsen er at den har akkurat samme konsistens som veldig fint kutta kjøttdeig, og jeg lover: INGEN merker forskjell om du krydrer på samme måte som vanlig! Den har ikke så mye egensmak, så du kan godt gønne på med litt ekstra krydder. I akkurat denne klumpegryta liker jeg å bruke hvitløk, paprika, kajennepepper, stjerneanis, karri og koriander. I gryta tar jeg oppi paprika, gresskar, squash og eple, mens jeg vender inn skylte linser i farsen. Så heller jeg farsen oppi gryta og lar det putre en stund.

I mens lager jeg couscous. Jeg synes ofte at ris blir litt klissete i sånne gryter, og liker derfor det litt tørre og nøtteaktige ved smaken av couscous. Og så spiser vi. Nam nam!dsc_3921

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s