Orden på livet

Det har mildt sagt skjedd en del ting i livet siden siste blogginnlegg (ikke så rart med den innleggsrata jeg holder, hehe), ikke bare for min del, men også i verden. Stort sett fine ting, men også ting som føles litt kaotiske og overveldende. Og hva er vel bedre da enn å ty til klipp, lim, vakre farger og planlegging for å kjenne på følelsen av litt orden og kontroll? Min løsning er den elskede Passion Planneren min.

I tillegg til å være en kalender (som kommer både daterte og udaterte, med oppstart på søndag eller mandag, og følger enten kalenderåret eller studieåret), hjelper PP’en deg med å få mål, drømmer og ønsker ned på papiret, med sine halvårige kart for hvordan du skal sette ord på og virkeliggjøre det du ønsker deg. I tillegg er det så hyggelig med en kalender som hjelper deg å fokusere på det fine som skjer hver uke, og den bevisstgjør deg på hva du egentlig opplever i løpet av en måned, med sine månedsoppsummeringer. Det er ikke alltid jeg er så flink til å bruke disse, men når jeg først gjør det, så tygger jeg på pennen, tenker gjennom ting og får en klarere tanke om hva jeg ønsker meg for neste måned. Det jeg kanskje koser meg mest med, er å dekorere og gjøre ukene mine vakre, i alle fall på papiret, hehe. Jeg bruker disse tusjene:

Fra venstre: Pilot Frixion Colors (kan fås på feks Clas Ohlsson) som er tjukke og gode å skrive ganske dekorativt med, Pilot Light Friction markørpenner (kan kjøpes fra feks JetPens) som jeg bruker for å markere lengre tidsrom, og Staedler Triplus fineliner (kjøpes på feks Staples) for å ha fine farger på vanlig skrift. Jeg har kjøpt alle mine penner på Akademika på Blindern.

I tillegg liker jeg å bruke klistremerker som jeg kjøper fra flinke folk på Etsy. Har du ikke oppdaga Etsy enda, så er det bare å glede (eller grue seg, alt ettersom hva økonomien tillater), for det er en gullgruve dersom en ønsker seg noe helt unikt innenfor nærmest alle kategorier. Det beste er at for hver gang du kjøper noe, så sitter det et helt ekte menneske og blir glad for at noen velger å handle av akkurat dem! Mine favorittbutikker er Sticky Drawings (som har pause akkurat nå, men som lover å poppe opp i ny og ne) og LyRainzStickerzNStuff. Bunken med klistremerker er så høy at planneren ser drektig ut, og jeg trur dette dekker alle barnslige lengsler etter viskelær, glansbilder og dill jeg måtte ha hengende ved etter en barndom på 80-tallet.

Jeg bruker både sånn «livsstilsmerker» som vaske klær, vanne blomster, ta på neglelakk (har tenkt til å begynne med det i 2017, nemlig) og drikke cocktails (også et nyttårsforsett), og merker for å trene (lite i bruk), jobbe frivillig og gå på tur, og blanke merker for å blokke ut tider og hjelpe til med å lage huskelister.

En kan gjøre sidene så enkle eller så fancy du måtte ønske, det viktigste er jo å ha et sted å skrive ned ting, som også oppleves som en ressurs. Jeg føler meg helt naken om jeg går noe sted uten planneren min, og koser meg nå som jeg sitter og gjør klar 2017-kalenderen. Denne gangen har jeg valgt en udatert versjon som starter på mandag.

Mens jeg skulle ferdigstille masteroppgaven min i fjor vår, var jeg helt avhengig av effektiv tidsstyring. Hett tips: Ikke prøv å gjøre ferdig en masteroppgave mens du er i full jobb dersom du har lyst til å beholde litt romantikk med kjæresten din, kunne holde hundene dine i form, trene litt sjøl, ha et sosialt liv og ikke bli bollete. Så for å være disiplinert og faktisk få jobben gjort, var planneren helt uvurderlig. Sto det at jeg skulle skrive den ene timen etter kveldstur, så gjorde jeg faktisk det. Og så gøy jeg hadde det med å planlegge alt! Her følger et knippe illustrasjoner fra fjorårets planner:

Hvis du sitter og tenker at dette ikke er noe for deg, fordi du aldri klarer å følge opp likevel, så test med en Passion Planner og bruk den som en illustrasjon for livet. Iogm at de kommer uten datoer, kan du begynne akkurat når du vil, og det å sette av et par timer i uka på å pusle med den gjør i alle fall at jeg får mye mer oversikt og struktur. Jeg har gått fra å være en que sera sera-person til å bli litt mindre svimete, og ikke minst har jeg et mye mer bevisst forhold til hva jeg ønske å få til, gleder meg til og tida jeg har til rådighet, alt gjennom et kreativt utløp i en kalender. Elsker det!

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en sånn planner etter å ha lest innlegget mitt, så blir jeg glad om du refererer til meg (sandra.janzso (a) gmail.com). Andre jeg kjenner er superfornøyd med sine Erin Condren-kalendre (og her er det MASSE plass til fine klistremerker!!) og ikke minst Personlig almanakk som seiler opp som en god, kortreist konkurrent. For ikke å glemme Moleskine, som er helt nydelig klassiske, om enn svært konservative inni.

 

Én kommentar

  1. Veldig fint innlegg. Jeg har også oppdaget denne verden og synes det er kjempe moro. Får mer gjennomtenkt og strukturert ukene, samt at det er avslappende og moro å planlegge med klistremerker, penner etc.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s